Kendi model uzay aracınızı oluşturun

Aşağıdaki bağlantılarda bulunan uydu modellerinin kâğıda çıktısını alıp, kesip yapıştırarak kendi uydularınızı yapabilirsiniz. Uygulamalı roket bilimi ve uzay mühendisliği ile eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

  • Kendi Uzay Aracınızı Oluşturun (NASA)
  • Kendi Aeolus’unuzu (ESA) Oluşturun
  • Kendi Uydunuzu Oluşturun (SSTL)
  • Kendi Rosetta’nızı Oluşturun (ESA – PDF Olarak Açılır)
  • En Son ESA Bilimsel Uydularını (ESA) Oluşturun

Uzay veya Bilim Kurgu Temalı Film Maratonu

En sevdiğiniz filmleri arkadaşlarınızla izleyin ve böylece birbirinizin en sevdiği filmleri keşfedin! Ünlü filmlerden bazıları şöyle: Uzay Yolu, Yıldız Savaşları, Apollo 13, Armageddon, Uzay Kovboyları, Hayale Yolculuk, Yıldızlararası, Yerçekimi, Marslı, Mesaj, 2001 Bir Uzay Macerası, Otostopçunun Galaksi Rehberi, Galaksinin Koruyucuları…

Uzay veya Bilim Kurgu Temalı Kostüm Partisi Düzenleyin

Kahramanlarınızı sergilerken bir araya gelmenin, fikir alışverişinde bulunmanın kolay ve eğlenceli bir yolunu bulun.

Uzay Avı

Kentinizde uzayla ilgili merkezleri ve etkinlikleri keşfedin (planetaryum, gözlemevi, ünlü bir bilim insanının veya gökbilimcinin evi, güneş saatleri, anıtlar, vb.)

Arkadaşlarınla ​​tanış

Bir Dünya Uzay Haftası buluşması, duvarında astronot fotoğrafı olan bir kafede, duvar resminde Ay bulunan bir lokanta bulmak, gökyüzünün altında piknik yapmak ya da yürümek kadar basit olabilir!

Yakınınızdaki Bir Bilim Merkezini ve Uzay Sergilerini ziyaret edin

Uzayla ilgili bir konuşma ya da bir uzay sergisinde rehberli bir tur için bilim merkezi, doğa tarihi müzesi, havacılık müzesi ya da bu alanlara odaklı herhangi bir eğitim merkezini ziyaret edin.

Uzay Testi

Test çözmeyi seviyor ve uzaya meraklıysanız bir bilgi yarışması düzenleyebilirsiniz. Dünya Uzay Haftası’nı eğlenceli bir yarışma gecesiyle anmak için okulunuzda arkadaşlarınızla da bir akşam düzenleyebilirsiniz! Etkinliğiniz için uzay temalı ödüller hazırlamak güzel bir fikir olabilir!

Uzay Çağı’nın klasik eserlerini okuyun

Bir kitap kulübüne üye misiniz? O halde bilimkurgu veya uzay temalı bir kitap, kısa öykü veya kitaplardan bölümler okumak ve tartışmak harika bir fikir!
Aşağıdaki gibi yazarların her zevke uygun bir kitabını mutlaka bulabilirsiniz:

  • Arthur C. Clarke
  • Isaac Asimov
  • Aldeous Huxley
  • Ray Bradbury
  • Douglas Adams
  • Orson Scott Card
  • Robert A. Heinlein
  • Philip K. Dick
  • Larry Niven
  • Frank Herbert
  • HG Wells

ve çok daha fazlası! İşte başlamanız için bazı listeler:
http://www.npr.org/2011/08/11/139085843/your-picks-top-100-science-fiction-fantasy-books
http://www.listchallenges. com/npr-top-100-bilim-kurgu-ve-fantezi-kitapları

Bilim mi yoksa kurgu mu?

Uzaya meraklısınız ve bilim geçmişi olan birini mi tanıyorsunuz? Bilimkurgunun bilime ne kadar yakın olduğu (ya da olmadığı) hakkında bir etkinlik düzenleyin. Bir tartışma için başlangıç ​​noktası olarak bir film, kitap veya TV dizisinden yola çıkabilirsiniz.

Yemek Pişirme

Yemek yemekten, arkadaşlarınla zaman geçirmekten hoşlanıyor ve uzaya ilgi duyuyorsanız, uzay temalı bir yemek partisi düzenleyerek hepsini bir araya getirebilirsiniz! Bu etkinlik, “uzay yiyecekleri” yapıp onları pişirme partisi olabilir. Bilimi evinize getirmek için gezegenlere benzeyen kekler, uzaylı kurabiyeleri yapabilir veya moleküler gastronomi deneyleri yapabilirsiniz!

Astronot gibi antrenman yapın – farklı bir spor etkinliği türü

Henüz astronot olma hayalinden vazgeçmemiş olanlarınız, koşu ya da yürüyüş gibi bir antrenman yapmak için arkadaşlarınızla bir araya gelin. Şapkanıza, koşu ayakkabınıza birkaç led ekleyin veya en sevdiğiniz uzay TV dizisi tişörtü ile antrenman yapın!

Sanat Partisi

Yaratıcılığınızın uçmasına izin vererek, uzayın ne kadar ilgi çekici ve motive edici olabileceğini keşfedin! Uzayla ilgili resimler, uzay araçları, çizimler tasarlayın.

Instagram Fotoğraf Yarışması

Uzay temalı yaratıcı veya bilimsel içerikli bir fotoğraf çekin ve ardından fotoğrafı incelemek için ailenizle ya da arkadaşlarınızla görüntülü görüşme partisi düzenleyin. Yarışma için kendi etiketinizi oluşturun ve Instagram takipçilerinizi katılmaları için motive edin – bu, yerel müzenize veya uzay sergilerine yapılan ziyaretleri, konuşmaları ve burada belirtilen diğer noktaları birleştirmek için harika bir fikir.
Bir resim bazen binlerce hikâye anlatabilir!

Uzay’la İlgili Ünlü Kişi veya Nesne Konuşması

En sevdiğiniz ünlü uzay temalı kişi veya nesne (Sally Ride veya Philae) gibi giyinin ve kim olduğunuz ve başarılarınız hakkında kısa bir konuşma yapın.

Teknolojik Define Avı Geocaching

Geocaching, GPS özellikli cihazları kullanılarak oynanan, açık havada yapılan bir hazine avı oyunudur. Katılımcılar, belirli bir GPS koordinatları grubuna gider ve ardından o konumda gizlenmiş bir nesneyi ya da başka bir hedefi bulmaya çalışır.

Geocaching, GPS özellikli cihazları kullanan gerçek dünyada, açık havada bir hazine avı oyunudur. Katılımcılar, belirli bir GPS koordinatları grubuna gider ve ardından o konumda gizlenmiş bir kutuyu bulmaya çalışır.

Kendi model uzay aracınızı oluşturun

Sınıfınızın veya etkinlik mekanınızın tavanından sarkan derin uzay keşif uyduları harika olmaz mıydı? Hazır uydu modellerinin çıktılarını alıp, modelleri yaptıktan sonra asabilirsiniz.

Roket Kulüpleri

Dünya Uzay Haftası boyunca roket kulüpleri roketlerini yapıp fırlatmalar organize edebilir.

Konuşmalar

Konu uzmanları uzay ve uzay keşifleriyle ilgili konuşmalar verebilir.

Konferanslar, Zirveler ve Seminerler

4-10 Ekim haftasında bir konferans, zirve, sempozyum veya seminer düzenleyin. Özel konukları konuşmaya davet edin, delegeleri davet edin, özel konu başlıkları düzenleyin, bir mekân ayarlayın. “SpaceUP”, uzay hayranlarını bir araya getirmenin harika bir yoludur.

Eğitim Etkinlikleri

Öğrenciler için gösteriler ve uygulamalı fen deneyleri yapmak için açık okul günleri düzenlenebilir. Özel misafirlerin okulları ziyaret etmesini sağlayın.

Endüstri Uzmanları

Uzay endüstrisinde çalışan uzmanların okulları ziyaret ederek ve bilim ve matematiğin nasıl gerekli olduğuna ilişkin gösteriler, deneyler ve uygulamalarla uzay endüstrisindeki çalışmalar hakkında öğrencilerle konuşması sağlanabilir.

Astronomi

Bir yıldız partisi ya da gözlem şenliği düzenleyin. Çıplak gözle ve teleskopla gökyüzü gözlemleri yaptırın. Biraz atıştırmalık ve sıcak içecek de bulundurmayı ihmal etmeyin.

Planetaryum gösterileri

Yerel planetaryumlarda bir parti, konferans veya etkinlik düzenleyin ve uzay haftasına özel olarak indirimli fiyatlar talep edin. Mümkünse hafta boyunca ücretsiz olarak halka açılmasını isteyin.